Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: Διπολική Διαταραχή – Αίτια και Θεραπευτική Αντιμετώπιση

30,00

To Psychopedia Κέντρο Eκπαίδευσης και Ψυχοθεραπείας σας προσκαλεί στο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα: Διπολική Διαταραχή – Αίτια και Θεραπευτική Αντιμετώπιση.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023. Ώρα διεξαγωγής: 12.00-14.00.

*Επιπλέον δυνατότητα Οnline παρακολούθησης μέσω Ζοοm (Θα σταλούν αναλυτικές οδηγίες σύνδεσης στους συμμετέχοντες).

*Επιπλέον δυνατότητα Ασύγχρονης παρακολούθησης (αποστολή βίντεο της εισήγησης, οι συμμετέχοντες το παρακολουθούν στο δικό τους χρόνο).

Τόπος διεξαγωγής: Χώρος Psychopedia Γεωργίου Βούρη 6 Αμπελόκηποι – Αθήνα (400 μέτρα από το σταθμό του μετρό Πανόρμου).

Απευθύνεται: Σε Ψυχολόγους, Ειδικούς Ψυχικής Υγείας, Φοιτητές ψυχολογίας, Ειδικούς θεραπευτές, Νοσηλευτές, Εκπαιδευτικούς, Παιδαγωγούς, Ειδικούς παιδαγωγούς, Γονείς, και το άμεσα ενδιαφερόμενο κοινό.

Δίδεται Πιστοποιητικό παρακολούθησης και εκπαιδευτικό υλικό.

Κόστος συμμετοχής: 30 ευρώ.

(Μπορείτε να προσθέσετε το σεμινάριο στο καλάθι σας για να προχωρήσετε στην αγορά).

 

Η διπολική διαταραχή, μέχρι πρότινος γνωστή ως μανιοκατάθλιψη, είναι μία δύσκολη ψυχική διαταραχή. Το κύριο χαρακτηριστικό της είναι η ακραία μεταβολή στην διάθεση του ασθενή, η οποία δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην λειτουργικότητα, στην καθημερινή ζωή και στις διαπροσωπικές σχέσεις του.

Ταξινομείται πλέον σε ξεχωριστή κατηγορία ανάμεσα στις ψυχωσικές και τις καταθλιπτικές διαταραχές καιδιακρίνεται σε τρεις τύπους: Διπολική Διαταραχή Τύπου Ι, με εναλλαγή μεταξύ επεισοδίων κατάθλιψης και μανίας, Διπολική Διαταραχή Τύπου ΙΙ, με επεισόδια κατάθλιψης και υπομανίας και Κυκλοθυμία, με ηπιότερα συμπτώματα κατάθλιψης και υπομανίας, που δεν πληρούν τα κριτήρια για ένα πλήρες διπολικό επεισόδιο και διαρκούν για διάστημα τουλάχιστον 1-2 χρόνων.

Η εμπειρία της διαταραχής είναι διαφορετική για τον καθένα και εξαρτάται από τα συμπτώματα που θα εκδηλωθούν, από την συχνότητα με την οποία εμφανίζονται και από την επίδραση που έχουν στην ζωή και στην καθημερινότητά του ασθενή. Η διαταραχή εμφανίζει μικρούς ή μεγάλους κύκλους υποτροπής. Τα πρόδρομα συμπτώματα, πριν από την έναρξη της κάθε υποτροπής, δίνουν την δυνατότητα στον ασθενή να διαχειριστεί με αποτελεσματικότερο τρόπο τα επεισόδια κατάθλιψης ή μανίας/υπομανίας. Για την αντιμετώπιση της διπολικής διαταραχής είναι απαραίτητος ο συνδυασμός φαρμακοθεραπείας και ψυχοθεραπείας, ώστε να υπάρξει συνολική διαχείριση των βιολογικών και των συμπεριφορικών/συναισθηματικών συμπτωμάτων και περιορισμός των αρνητικών επιπτώσεων.

 

Ενότητες που περιλαμβάνει το σεμινάριο:

1. Διπολική Διαταραχή: συμπτώματα, τύποι.
2. Επεισόδια κατάθλιψης και επεισόδια μανίας/υπομανίας.
3. Αιτίες και πυροδότες της διαταραχής.
4. Θεραπευτική αντιμετώπιση: φαρμακοθεραπεία και ψυχοθεραπεία.
5. Προσωπική διαχείριση και προσαρμογή.
6. Μελέτη περίπτωσης.

 

Εισηγήτρια: Δήμητρα Τσικνή Ψυχολόγος, MSc Κλινικής Ψυχολογίας.

    Ενημερώστε με για αυτό το σεμινάριο