Εφαρμογή τεχνικών Γνωσιακής – Συμπεριφορικής Θεραπείας στις Διαταραχές πρόσληψης τροφής

40,00

To Psychopedia Κέντρο Eκπαίδευσης και Ψυχοθεραπείας παρουσιάζει το E – Learning Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα: Εφαρμογή τεχνικών Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας στις Διαταραχές πρόσληψης τροφής.

Διάρκεια βίντεο εισήγησης: 3 ώρες και 30 λεπτά.

Τρόπος Παρακολούθησης από το σπίτι: Αποστολή του βιντεοσκοπημένου υλικού της εισήγησης στο email σας, με επιπλέον ηλεκτρονικό υλικό σημειώσεων σε μορφή pdf. (Έχετε τη δυνατότητα εφόσον προκύψουν απορίες – ερωτήσεις από την παρακολούθηση της εισήγησης να μας τις στείλετε στο info@psychopedia.gr, ώστε να απαντηθούν από την εισηγήτρια).

Δίδεται Πιστοποιητικό Παρακολούθησης και Εκπαιδευτικό υλικό.

Το βίντεο της εισήγησης οι συμμετέχοντες το παρακολουθούν στον δικό τους χρόνο.

Σε ποιους απευθύνεται: Σε Eιδικούς ψυχικής υγείας, φοιτητές ψυχολογίας, διαιτολόγους – διατροφολόγους και στο ευρύτερο ενδιαφερόμενο κοινό.

Κόστος συμμετοχής: 40 ευρώ

Με την πραγματοποίηση της πληρωμής θα λάβετε άμεσα την ίδια ημέρα το βίντεο της εισήγησης και το εκπαιδευτικό υλικό στο email σας

(Mπορείτε να προσθέσετε το σεμινάριο στο καλάθι για να προχωρήσετε στην αγορά).

Δεν επιστρέφονται χρήματα. Δυνατότητα αντικατάστασης με άλλο σεμινάριο.

 

Η Γνωσιακή-συμπεριφορική θεραπεία (CBT) είναι η κορυφαία βασισμένη σε στοιχεία θεραπεία για τις διατροφικές διαταραχές. Είναι η ψυχοθεραπευτική προσέγγιση που περιλαμβάνει μια ποικιλία τεχνικών. Αυτές οι προσεγγίσεις βοηθούν το άτομο να κατανοήσει την αλληλεπίδραση μεταξύ των σκέψεων, των συναισθημάτων και των συμπεριφορών του και να αναπτύξει στρατηγικές για να αλλάξει μη βοηθητικές σκέψεις και συμπεριφορές προκειμένου να βελτιώσει τη διάθεση και τη λειτουργία του. Με αυτό τον τρόπο το άτομο έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίσει τις πεποιθήσεις που έχει για τον εαυτό του, το σώμα, την εμφάνιση, το φαγητό, την άσκηση, την αξία του (παράγοντες) που διαιωνίζουν συμπεριφορές διατροφικών διαταραχών και να τις αντικαταστήσει με πεποιθήσεις που εστιάζουν περισσότερο στην αποκατάσταση.

 

Ενότητες που περιλαμβάνει το σεμινάριο:
  • Εισαγωγή στις Βασικές αρχές Γνωσιακής – Συμπεριφορικής θεραπείας.
  • Διαστρεβλωμένη εικόνα σώματος και αξιολόγηση.
  • Ψυχο-εκπαίδευση ατόμου με διατροφικές διαταραχές.
  • Εκπαίδευση στη χρήση ημερολογίου διατροφής.
  • Αντιμετώπιση των ανησυχιών για το φαγητό και στο σχήμα του σώματος στις διαταραχές πρόσληψης τροφής.
  • Διαχείριση της αποφυγής και του ελέγχου του βάρους.

Εισηγήτρια: Σταυρούλα Γεωργακοπούλου, Ψυχολόγος, Ειδίκευση στη Γνωσιακή – Συμπεριφορική Θεραπεία και στην Θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης.

    Ενημερώστε με για αυτό το σεμινάριο