Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: Η Εφαρμογή της Μουσικοθεραπείας στην Ειδική Αγωγή

35,00

To Psychopedia Κέντρο Eκπαίδευσης και Ψυχοθεραπείας σας προσκαλεί στο ΝEO Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα: Η Εφαρμογή της Μουσικοθεραπείας στην Ειδική Αγωγή.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023, ώρα: 16.00-19.00.

Επιπλέον δυνατότητα Οnline παρακολούθησης μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Επιπλέον δυνατότητα Ασύγχρονης παρακολούθησης (αποστολή βίντεο της εισήγησης, οι συμμετέχοντες το παρακολουθούν στο δικό τους χρόνο).

Τόπος διεξαγωγής: Χώρος Psychopedia Γεωργίου Βούρη 6, Αμπελόκηποι-Αθήνα (400 μέτρα από τον σταθμό του μετρό Πανόρμου).

Απευθύνεται σε: Ειδικούς Ψυχικής υγείας, Εργοθεραπευτές, Λογοθεραπευτές, φοιτητές ψυχολογίας,  Ειδικούς Θεραπευτές και το άμεσα ενδιαφερόμενο κοινό.

*Δεν είναι απαραίτητο να έχετε μουσικές γνώσεις για την παρακολούθηση.

Δίδεται Πιστοποιητικό παρακολούθησης και εκπαιδευτικό υλικό της εισήγησης.

Κόστος συμμετοχής:  35 ευρώ

Για να κατοχυρώσετε τη θέση συμμετοχής σας μπορείτε να πραγματοποιήσετε την αγορά του σεμιναρίου.

(Προσθέστε το προϊόν στο καλάθι για να προχωρήσετε στην αγορά).

 

Η ειδική αγωγή αποτελεί μία επιστήμη της οποίας στόχος είναι η υποστήριξη παιδιών με ειδικές ανάγκες στο οικογενειακό, κοινωνικό και σχολικό πλαίσιο . Δραστηριοποιείται στην ένταξη τους στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον με ισότιμο τρόπο και στην εύρεση τρόπων για την εξάλειψη του στίγματος που φέρει ο πληθυσμός αυτός.

Η μουσικοθεραπεία αποτελεί επάγγελμα υγείας και επιστημονικό πεδίο μέσα από το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί η μουσική στην ειδική αγωγή για να επιτευχθούν θεραπευτικοί στόχοι σχετικά με την πνευματική και σωματική υγεία των ατόμων. Μελέτες σχετικά με την μουσικοθεραπεία  και την αποτελεσματικότητα της σε άτομα στο φάσμα του αυτισμού, άτομα με διάγνωση διαταραχής ελλειμματικής προσοχής ή/ και υπερκινητικότητας, παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες καθώς και μελέτες σε άτομα με βαριά νοητική υστέρηση και συνοδά νοσήματα, ανέδειξαν σημαντική βελτίωση στις δεξιότητες γραφής ,ανάγνωσης, συγκέντρωσης της προσοχής, βελτίωσης της λεκτικής και μη λεκτικής επικοινωνίας ,στην αυτοεξυπηρέτηση καθώς και τις κοινωνικές δεξιότητες.

Στόχος σεμιναρίου: Είναι η εξοικείωση με το αντικείμενο της μουσικοθεραπείας στον τομέα της ειδικής αγωγής, η ανάδειξη τεχνικών μουσικοθεραπείας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κύρια ή συμπληρωματική  μέθοδος στην ειδική αγωγή καθώς και η ένταξη νέων θεραπευτικών εργαλείων σε κλάδους όπως αυτός της λογοθεραπείας, εργοθεραπείας και της φυσικοθεραπείας. Γίνεται ιδιαίτερη ανάλυση των τεχνικών που αφορούν στο φάσμα του αυτισμού, τις μαθησιακές δυσκολίες και τις διαταραχή ελλειμματικής προσοχής/υπερκινητικότητας.

 

Ενότητες που θα αναπτυχθούν :

  • Ορισμός της μουσικοθεραπείας και ιστορική αναδρομή
  • Βασικές τεχνικές μουσικοθεραπείας
  • Αναλυτική περιγραφή του πληθυσμού της ειδικής αγωγής πού εφαρμόζεται η μουσικοθεραπεία και ερευνητικά δεδομένα
  • Η μουσικοθεραπεία στην κλινική πράξη στο φάσμα του αυτισμού
  • Ανάλυση τεχνικών σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και ΔΕΠ-Υ
  • Ανάλυση τεχνικών για συν-θεραπεία με ειδικούς εργοθεραπευτές & λογοθεραπευτές
  • Μελέτες περίπτωσης

 

Εισηγήτρια: Όλια Παμπουκίδου Ψυχολόγος – Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια, Μουσικοθεραπεύτρια.

    Ενημερώστε με για αυτό το σεμινάριο