Συναισθηματική υπερφαγία – Βήματα για την αντιμετώπιση

40,00

To Psychopedia Κέντρο Eκπαίδευσης και Ψυχοθεραπείας παρουσιάζει το E – Learning Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα: Συναισθηματική υπερφαγία – Βήματα για την αντιμετώπιση.

Διάρκεια βίντεο εισήγησης: 3 ώρες

Τρόπος Παρακολούθησης από το σπίτι: Αποστολή του βιντεοσκοπημένου υλικού της εισήγησης στο email σας, με επιπλέον ηλεκτρονικό υλικό σημειώσεων σε μορφή pdf. (Έχετε τη δυνατότητα εφόσον προκύψουν απορίες – ερωτήσεις από την παρακολούθηση της εισήγησης να μας τις στείλετε στο info@psychopedia.gr, ώστε να απαντηθούν από την εισηγήτρια).

Δίδεται Βεβαίωση Παρακολούθησης και Εκπαιδευτικό υλικό.

Το βίντεο της εισήγησης οι συμμετέχοντες το παρακολουθούν στον δικό τους χρόνο.

Κόστος συμμετοχής: 40 ευρώ

Με την πραγματοποίηση της πληρωμής θα λάβετε άμεσα την ίδια ημέρα το βίντεο της εισήγησης και το εκπαιδευτικό υλικό στο email σας (Mπορείτε να προσθέσετε το σεμινάριο στο καλάθι για να προχωρήσετε στην αγορά).

Δεν επιστρέφονται χρήματα. Δυνατότητα αντικατάστασης με άλλο σεμινάριο

Σε ποιούς απευθύνεται: Στο ευρύτερο ενδιαφερόμενο κοινό, Eιδικούς ψυχικής υγείας, φοιτητές ψυχολογίας και διαιτολόγους – διατροφολόγους.

Η «συναισθηματική υπερφαγία» χαρακτηρίζεται από ανίκητη ανάγκη για φαγητό, συνήθως για τροφές με χαμηλή ποσότητα ιχνοστοιχείων ή βιταμινών αλλά με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπη, άμυλο και ζάχαρη, ως αντίδραση σε δύσκολες ή δυσάρεστες ψυχολογικές καταστάσεις.

Η τροφή ΔΕΝ λαμβάνεται για την ικανοποίηση υης φυσιολογικής βιολογικής πείνας αλλά λαμβάνεται για την κάλυψη συναισθηματικών αναγκών μας.

Ποια σημάδια δείχνουν ότι τρώμε συναισθηματικά; Πως μπορούμε να το σταματήσουμε;

Στόχος του σεμιναρίου: Να εξηγήσουμε αν, πότε και γιατί τρώμε συναισθηματικά και να μάθουμε ποια βήματα χρειάζονται για να την αντιμετωπίσουμε κατάλληλα.

 

Ενότητες που περιλαμβάνει το σεμινάριο:

 

  • Απώλεια ελέγχου στο φαγητό και περιοριστική δίαιτα.
  • Το συναισθηματικό φαγητό στα παιδιά, τους εφήβους και τους ενήλικες.
  • Πως η αλλαγή  της αρνητικής σκέψης μας βοηθά να διαχειριστούμε το βάρος μας.
  • Θετική κινητοποίηση για αλλαγή.

Εισηγήτρια: Σταυρούλα Γεωργακοπούλου, Ψυχολόγος, Εξειδίκευση στη Γνωσιακή – Συμπεριφορική Θεραπεία.

    Ενημερώστε με για αυτό το σεμινάριο