Συμβουλευτική ΛΟΑΤΚΙ+ Θεραπευόμενων

50,00

To Psychopedia Κέντρο Eκπαίδευσης και Ψυχοθεραπείας παρουσιάζει το ΝEO Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα: Συμβουλευτική ΛΟΑΤΚΙ+ Θεραπευόμενων.

Διάρκεια βίντεο εισήγησης: 5 ώρες

Τρόπος Παρακολούθησης από το σπίτι: Αποστολή του βιντεοσκοπημένου υλικού της εισήγησης στο email σας, με επιπλέον ηλεκτρονικό υλικό σημειώσεων σε μορφή pdf. (Έχετε τη δυνατότητα εφόσον προκύψουν απορίες – ερωτήσεις από την παρακολούθηση της εισήγησης να μας τις στείλετε στο info@psychopedia.gr, ώστε να απαντηθούν από την εισηγήτρια).

Δίδεται Βεβαίωση Παρακολούθησης και Εκπαιδευτικό υλικό.

Το βίντεο της εισήγησης οι συμμετέχοντες το παρακολουθούν στο δικό τους χρόνο.

Απευθύνεται σε: Ειδικούς Ψυχικής υγείας, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Ιατρούς, Νοσηλευτές, Φοιτητές ψυχολογίας και το άμεσα ενδιαφερόμενο κοινό.

Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ 

(Μπορείτε να προσθέσετε το σεμινάριο στο καλάθι σας για να προχωρήσετε στην αγορά και να λάβετε βίντεο της εισήγησης και εκπαιδευτικό υλικό).

Πολλές παρανοήσεις έχουν υπάρξει μέσα στα χρόνια σχετικά με τους ανθρώπους της ΛΟΑΤΚΙ+ (LGBTQI+) κοινότητας γενικώς, αλλά και ως προς την θεραπεία μαζί τους. Για μία αποτελεσματική θεραπεία, είτε αυτοπροσδιοριζόμαστε ως μέλη της κοινότητας, είτε όχι, είναι απαραίτητο να έχουμε μία καλή αντίληψη για τις ιδιαίτερες ανάγκες και τα χαρακτηριστικά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, πέρα από τα όρια της ετεροκανονικότητας, που εσφαλμένα έχουμε συνηθίσει.

Προφανώς, όταν αναφερόμαστε στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, δεν μιλάμε για μία ομάδα πληθυσμού με διαταραχές, τουλάχιστον όχι περισσότερο από όλους τους υπόλοιπους. Πρόκειται για ανθρώπους με διαφορετική έκφραση σεξουαλικότητας. Αυτή η διαφορετικότητα είναι που απαιτεί μεγαλύτερη γνώση, περισσότερη κατανόηση και σφαιρικότερη αντίληψη για τους πολλαπλούς ρόλους, που καλείται να υποστηρίξει ένας άνθρωπος ΛΟΑΤΚΙ+ και για τις ξεχωριστές δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει.

Παρότι μιλάμε για ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, προφανώς δεν έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που διαθέτουν όμοια χαρακτηριστικά, ούτε αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα. Δεν μπορούμε, συνεπώς, να παρεμβαίνουμε θεραπευτικά με τον ίδιο τρόπο. Η γνώση μας απαιτείται να εξατομικευτεί στις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε θεραπευόμενου, ώστε να μπορέσουμε να σταθούμε ικανοί υποστηρικτές σε αυτό που στην πραγματικότητα είναι μία πορεία ζωής και όχι η αντιμετώπιση ενός προβλήματος ψυχικής υγείας.

 

Eνότητες που περιλαμβάνει το σεμινάριο:
  1. ΛΟΑΤΚΙ+ – βασική ορολογία
  2. Προκαταλήψεις & περιορισμοί
  3. Μεγαλώνοντας ως ΛΟΑΤΚΙ+
  4. Coming-out
  5. Προβλήματα ψυχικής υγείας
  6. ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτότητα & θεραπευτικές παρεμβάσεις

 

Εισηγήτρια: Δήμητρα Τσικνή Ψυχολόγος, MSc Κλινικής Ψυχολογίας

    Ενημερώστε με για αυτό το σεμινάριο