Παραφιλικές Διαταραχές – Διάγνωση & Θεραπευτικές Προσεγγίσεις

35,00

To Psychopedia Κέντρο Eκπαίδευσης και Ψυχοθεραπείας παρουσιάζει το ΝEO Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα: Παραφιλικές Διαταραχές –  Διάγνωση & Θεραπευτικές Προσεγγίσεις.

Διάρκεια βίντεο εισήγησης: 2 ώρες

Τρόπος Παρακολούθησης από το σπίτι: Αποστολή του βιντεοσκοπημένου υλικού της εισήγησης στο email σας, με επιπλέον ηλεκτρονικό υλικό σημειώσεων σε μορφή pdf. (Έχετε τη δυνατότητα εφόσον προκύψουν απορίες – ερωτήσεις από την παρακολούθηση της εισήγησης να μας τις στείλετε στο info@psychopedia.gr, ώστε να απαντηθούν από την εισηγήτρια).

Δίδεται Βεβαίωση Παρακολούθησης και Εκπαιδευτικό υλικό.

Το βίντεο της εισήγησης οι συμμετέχοντες το παρακολουθούν στο δικό τους χρόνο.

Απευθύνεται σε: Ειδικούς Ψυχικής υγείας, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Ιατρούς, Νοσηλευτές, Φοιτητές ψυχολογίας και το άμεσα ενδιαφερόμενο κοινό.

Κόστος συμμετοχής: 35 ευρώ

(Μπορείτε να προσθέσετε το σεμινάριο στο καλάθι σας για να προχωρήσετε στην αγορά και να λάβετε βίντεο της εισήγησης και εκπαιδευτικό υλικό).

Οι παραφιλικές διαταραχές αποτελούν μία διαγνωστική κατηγορία για την οποία δεν διαθέτουμε αρκετές γνώσεις και ερευνητικά δεδομένα. Ταυτοχρόνως υπάρχουν σημαντικές συζητήσεις σχετικά με την αναγνώρισή τους ως διαταραχές, λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους, του διαφορετικού πολιτισμικού υπόβαθρου και του ποινικού χαρακτήρα κάποιων από αυτές, γεγονός που κάνει ακόμα πιο δύσκολη την διαχείρισή τους.
Το στίγμα που συνοδεύει τις παραφιλικές διαταραχές, αλλά και η δυσκολία μας να εντοπίσουμε τις αιτίες για την εμφάνισή τους δεν μας επιτρέπει πάντα εύκολη πρόσβαση στουςανθρώπουςμε παραφιλικές διαταραχές, αφού δύσκολα θα αναζητήσουν θεραπεία, πιστεύοντας ότι δεν θα γίνουν αποδεκτοί ή κατανοητοί.
Η θεραπευτική προσέγγιση για τις παραφιλικές διαταραχές γίνεται εξατομικευμένα, αναλόγως της συγκεκριμένης διαταραχής που διαγιγνώσκεται, του βαθμού σοβαρότητάς της, των συνεπειών στο άτομο και στο σύνολο.

Πριν από την παρέμβαση για κάθε παραφιλική διαταραχή χρειάζεται να έχουμε διασφαλίσει ότι όντως η παραφιλία που εξετάζουμε έχει τα χαρακτηριστικά της διαταραχής και χρειάζεται διορθωτική παρέμβαση και όχι μία ιδιαιτερότητα, που δεν προκαλεί δυσφορία ή βλάβη στον θεραπευόμενο ή σε κάποιον άλλο, συνεπώς χρειάζεται άλλη διαχείριση.

 

Ενότητες που περιλαμβάνει το σεμινάριο:
  1. Διάγνωση παραφιλικών διαταραχών & διάκριση παραφιλίας – παραφιλικής διαταραχής.
  2. Διαγνωστικά κριτήρια και βασικά χαρακτηριστικά των σημαντικότερων παραφιλικών διαταραχών.
  3. Θεραπευτικές προσεγγίσεις.
  4. Δεοντολογία και θεραπευτική σχέση με ασθενείς με παραφιλικές διαταραχές.
  5. Παιδοφιλία

 

Εισηγήτρια: Δήμητρα Τσικνή Ψυχολόγος, MSc Κλινικής Ψυχολογίας

    Ενημερώστε με για αυτό το σεμινάριο