Οριακή Διαταραχή Προσωπικότητας – Αναγνώριση και Κατάλληλη Αντιμετώπιση

35,00

To Psychopedia Κέντρο Eκπαίδευσης και Ψυχοθεραπείας παρουσιάζει το E – Learning Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα: Οριακή Διαταραχή Προσωπικότητας – Αναγνώριση και Κατάλληλη Αντιμετώπιση.

Διάρκεια βίντεο εισήγησης: 2 ώρες.

Τρόπος Παρακολούθησης από το σπίτι: Αποστολή του βιντεοσκοπημένου υλικού της εισήγησης στο email σας, με επιπλέον ηλεκτρονικό υλικό σημειώσεων σε μορφή pdf. (Έχετε τη δυνατότητα εφόσον προκύψουν απορίες – ερωτήσεις από την παρακολούθηση της εισήγησης να μας τις στείλετε στο info@psychopedia.gr, ώστε να απαντηθούν από την εισηγήτρια).

Δίδεται Βεβαίωση Παρακολούθησης και Εκπαιδευτικό υλικό.

Το βίντεο της εισήγησης οι συμμετέχοντες το παρακολουθούν στον δικό τους χρόνο.

Κόστος συμμετοχής: 35 ευρώ

Με την πραγματοποίηση της πληρωμής θα λάβετε άμεσα την ίδια ημέρα το βίντεο της εισήγησης και το εκπαιδευτικό υλικό στο email σας.

(Μπορείτε να προσθέσετε το σεμινάριο στο καλάθι για να προχωρήσετε στην αγορά)

Δεν επιστρέφονται χρήματα. Δυνατότητα αντικατάστασης με άλλο σεμινάριο

Σε ποιους απευθύνεται: Σε Ψυχολόγους, Ειδικούς Ψυχικής Υγείας, Φοιτητές ψυχολογίας, Ειδικούς θεραπευτές, Νοσηλευτές και το άμεσα ενδιαφερόμενο κοινό.

Η Oριακή (μεταιχμιακή) διαταραχή είναι μία σύνθετη οργάνωση της προσωπικότητας, που χαρακτηρίζεται από έντονα συναισθήματα και ακραίες συμπεριφορές, κυρίως στις διαπροσωπικές σχέσεις. Οι άνθρωποι με οριακή διαταραχή προσωπικότητας είναι παρορμητικοί και απρόβλεπτοι.

Λόγω της έντονης συναισθηματικής δυσφορίας που βιώνουν, αντιδρούν με συμπεριφορές που συχνά εκλαμβάνονται ως χειριστικές, απαιτητικές, ακόμα και  κακοποιητικές. Η οριακή διαταραχή προκαλεί σημαντική δυσφορία και συνθήκες άγχους και χάους, τόσο στο ίδιο το άτομο, όσο και στο περιβάλλον του.

Στόχος Σεμιναρίου: Στην εισήγηση αυτή θα αναφερθούμε στα χαρακτηριστικά της οριακής διαταραχής προσωπικότητας, θα εντοπίσουμε τα επιμέρους συμπτώματα, τις γνωστικές στρεβλώσεις και τις συμπεριφορές που αναπτύσσονται στο πλαίσιό της. Επιπλέον, θα εξετάσουμε τις δυσκολίες που προκύπτουν κατά την συναναστροφή με οριακούς ασθενείς, στο πλαίσιο της θεραπείας, αλλά και στην καθημερινή ζωή.

 

Ενότητες που περιλαμβάνει το σεμινάριο:

 

  1. Οριακή διαταραχή προσωπικότητας: κριτήρια κατά DSM-5, καταβολές και εξέλιξη
  2. Μορφές εκδήλωσης της οριακής διαταραχής προσωπικότητας
  3. Επικίνδυνες συμπεριφορές: αυτοκτονικότητα & αυτοτραυματισμός
  4. Η θεραπεία με έναν οριακό ασθενή – Κατάλληλοι χειρισμοί
  5. Η σχέση με έναν οριακό ασθενή – Πως μπορούμε να τον διαχειριστούμε κατάλληλα
  6. Μελέτη περίπτωσης

Εισηγήτρια: Δήμητρα Τσικνή Ψυχολόγος, MSc Κλινικής Ψυχολογίας

 

    Ενημερώστε με για αυτό το σεμινάριο