Μητρότητα/ Υπογονιμότητα: Συμβουλευτική για Ειδικούς Ψυχικής υγείας

35,00

To Psychopedia Κέντρο Eκπαίδευσης και Ψυχοθεραπείας παρουσιάζει το E – Learning Σεμινάριο με θέμα: Μητρότητα/ Υπογονιμότητα: Συμβουλευτική για Ειδικούς Ψυχικής υγείας.

Διάρκεια Βίντεο Εισήγησης: 2 ώρες και 30 λεπτά.

Τρόπος Παρακολούθησης από το σπίτι: Αποστολή του βιντεοσκοπημένου υλικού της εισήγησης στο email σας, με επιπλέον ηλεκτρονικό υλικό σημειώσεων σε μορφή pdf.

Κόστος συμμετοχής: 35 ευρώ

Με την πραγματοποίηση της πληρωμής θα λάβετε άμεσα στο email σας το βίντεο της εισήγησης και το εκπαιδευτικό υλικό.

Το βίντεο της εισήγησης οι συμμετέχοντες το παρακολουθούν στο δικό τους χρόνο.

(Μπορείτε να προσθέσετε το σεμινάριο στο καλάθι για να προχωρήσετε στην αγορά)

 

Δίδεται Εκπαιδευτικό υλικό και Πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Απευθύνεται σε: Ψυχολόγους, Ειδικούς Ψυχικής υγείας, Ιατρούς, Φοιτητές ψυχολογίας, Κοινωνικούς Λειτουργούς και το ανάλογα εξειδικευμένο και ενδιαφερόμενο κοινό.

Η εποχή μας συνοδεύεται από ραγδαίους ρυθμούς καθημερινότητας και αλλαγών. Οι γυναίκες έχουν διεκδικήσει και διεκδικούν τα δικαιώματά τους για μια πιο ποιοτική ζωή. Κατορθώνουν να επιτυγχάνουν σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο. Παλεύουν να ισορροπήσουν ως επαγγελματίες και μητέρες, έχοντας να διαχειριστούν όλο το άγχος της προετοιμασίας για τον ερχομό μιας νέας ζωής ή για την φροντίδα αυτής.

Ο ρόλος της μητέρας συχνά θολώνει στο σύγχρονο τοπίο και ξεχνούμε τις δυσκολίες που κουβαλά από την αρχή ως το τέλος του. Οι γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με αμφιθυμικές καταστάσεις, όπως η επιθυμία αναπαραγωγής και οι θυσίες που αυτή συνεπάγεται. Προβλήματα που σχετίζονται με την υπογονιμότητα, την διακοπή κύησης και την μελαγχολία μετά την γέννα χρήζουν ψυχολογικής εμβάθυνσης και υποστήριξης.

Καθίσταται πλέον αναγκαίο για τους Ειδικούς ψυχικής υγείας όλων των φύλων να διαθέτουν γνώσεις πάνω στο ταξίδι της μητρότητας. Η ευαισθησία και η ενσυναίσθηση αποτελούν απαραίτητα εφόδια για την υποστήριξη, πρωτίστως των γυναικών, και κατά συνέπεια του συστήματος του ζευγαριού, αλλά και της οικογένειας.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η κατανόηση των σκέψεων της μητέρας, των δυσκολιών και των ψυχολογικών διακυμάνσεων που βιώνει στο ταξίδι της δημιουργίας μιας νέας ζωής. Οι Ειδικοί ψυχικής υγείας θα αποκτήσουν γνώσεις για το πολύπλευρο αντικείμενο της μητρότητας και θα μάθουν πως να αντιμετωπίζουν και να υποστηρίζουν αποτελεσματικά την εν δυνάμει μητέρα.

 

Ενότητες που περιλαμβάνει το σεμινάριο:

  • Η μελαγχολία της μητρότητας.
  • Οι ψυχολογικές επιπτώσεις της υπογονιμότητας στην γυναίκα.
  • Σεξουαλική ζωή κατά την εγκυμοσύνη και μετά την γέννα.
  • Η μητρότητα σε νεαρή ηλικία.

 

 Εισηγήτρια: Μάιρα Κακούρη Ψυχολόγος, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια, MSc.

 

 

    Ενημερώστε με για αυτό το σεμινάριο