Κακοποιητικές, Χειριστικές & Εγκληματικές Προσωπικότητες – Aξιολόγηση και Κατάλληλη Διαχείριση

35,00

To Psychopedia Κέντρο Eκπαίδευσης και Ψυχοθεραπείας παρουσιάζει το

E – Learning Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα: Κακοποιητικές, Χειριστικές & Εγκληματικές Προσωπικότητες – Aξιολόγηση και Κατάλληλη Διαχείριση.

Διάρκεια βίντεο εισήγησης: 2 ώρες.

Τρόπος Παρακολούθησης από το σπίτι: Αποστολή του βιντεοσκοπημένου υλικού της εισήγησης στο email σας, με επιπλέον ηλεκτρονικό υλικό σημειώσεων σε μορφή pdf.

Δίδεται Βεβαίωση Παρακολούθησης (Δεν αποτελεί πιστοποίηση εξειδίκευσης).

Το βίντεο της εισήγησης οι συμμετέχοντες το παρακολουθούν στον δικό τους χρόνο.

Κόστος συμμετοχής: 35 ευρώ

Με την πραγματοποίηση της πληρωμής θα λάβετε άμεσα την ίδια ημέρα το βίντεο της εισήγησης και το εκπαιδευτικό υλικό στο email σας.

(Μπορείτε να προσθέσετε το σεμινάριο στο καλάθι για να προχωρήσετε στην αγορά)

Δεν επιστρέφονται χρήματα. Δυνατότητα αντικατάστασης με άλλο σεμινάριο

Σε ποιους απευθύνεται:  Σε Ψυχολόγους, Ειδικούς Ψυχικής Υγείας, Φοιτητές ψυχολογίας, Ειδικούς θεραπευτές, Νοσηλευτές και το άμεσα ενδιαφερόμενο κοινό.

Στην καθημερινή μας ζωή συναντούμε συχνά ανθρώπους, που μας ταλαιπωρούν, που λειτουργούν ανήθικα, που τρέφονται από την καταστροφή και τον πόνο μας, χωρίς να γνωρίζουμε γιατί. Συνήθως θεωρούμε ότι είναι απλώς κακότροποι, κακομαθημένοι, παρεμβατικοί, εγωιστές, κτλ. Στην πραγματικότητα είναι άνθρωποι που εμφανίζουν ψυχοπαθητικά/κοινωνιοπαθητικά χαρακτηριστικά και άνθρωποι που εφαρμόζουν gaslighting (χειριστικές) συμπεριφορές, που στρεβλώνουν την αντίληψή μας για την πραγματικότητα, με τέτοιο τρόπο, ώστε δημιουργούν σύγχυση και αυτό-αμφισβήτηση.

Οι άνθρωποι αυτοί μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι τόσο για την ψυχική μας υγεία, όσο και για την υγεία των σχέσεων μας, αλλά και για την πορεία μας στην ζωή. Η αναγνώρισή τους και η κατάλληλη αντιμετώπιση θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από καταστάσεις, που θα μπορούσαν να εξελιχθούν εξαιρετικά δυσάρεστα.

Ως θεραπευτές, σπανίως θα συναντήσουμε αυτούς τους ανθρώπους στα γραφεία μας. Αν ζητήσουν την βοήθειά μας χρειάζεται να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί, γιατί οι χειριστικές τους συμπεριφορές ενδέχεται να δημιουργήσουν σύγχυση ακόμα και στους πιο έμπειρους από εμάς, οδηγώντας σε εσφαλμένες διαγνώσεις και παρεμβάσεις. Το συνηθέστερο είναι οι θεραπευόμενοι μας να είναι θύματα τέτοιων ανθρώπων. Η καλή κατανόηση των συμπεριφορών τους θα μας επιτρέψει να υποστηρίξουμε πιο αποτελεσματικά τους θεραπευόμενους και να τους βοηθήσουμε να απαλλαγούν από προβληματικές σχέσεις.

 

Ενότητες που περιλαμβάνει το σεμινάριο:
  1. Εισαγωγή
  2. Το προφίλ του ψυχοπαθή: χωρίς συνείδηση, συναισθήματα & ηθική
  3. Πώς κινείται ο ψυχοπαθής – η ψυχοπαθητική σχέση
  4. Ο ψυχοπαθής στην καθημερινή ζωή
  5. Πώς αντιμετωπίζουμε έναν ψυχοπαθή/κοινωνιοπαθή
  6. Gaslighting (Χειραγώγηση): μοτίβα-συμπεριφορές
  7. Gaslighting (Χειραγώγηση) στην σχέση, στην εργασία, στην οικογένεια
  8. Τρόποι αποτελεσματικής επικοινωνίας

 

Εισηγήτρια: Δήμητρα Τσικνή Ψυχολόγος, MSc Κλινικής Ψυχολογίας

    Ενημερώστε με για αυτό το σεμινάριο