Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή (O.C.D) & Θεραπευτικές Παρεμβάσεις

35,00

To Psychopedia Κέντρο Eκπαίδευσης και Ψυχοθεραπείας παρουσιάζει το E – Learning Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα: Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή (O.C.D) & Θεραπευτικές Παρεμβάσεις.

Διάρκεια βίντεο εισήγησης: 2 ώρες και 30 λεπτά.

Τρόπος Παρακολούθησης από το σπίτι: Αποστολή του βιντεοσκοπημένου υλικού της εισήγησης στο email σας, με επιπλέον ηλεκτρονικό υλικό σημειώσεων σε μορφή pdf.

Δίδεται Βεβαίωση Παρακολούθησης (Δεν αποτελεί πιστοποίηση εξειδίκευσης).

Το βίντεο της εισήγησης οι συμμετέχοντες το παρακολουθούν στο δικό τους χρόνο.

Απευθύνεται σε: Σε Ψυχολόγους, Ειδικούς Ψυχικής Υγείας, Φοιτητές ψυχολογίας, Ειδικούς θεραπευτές, Νοσηλευτές και το άμεσα ενδιαφερόμενο κοινό.

Δίδεται Βεβαίωση παρακολούθησης και εκπαιδευτικό υλικό.

Κόστος συμμετοχής: 35 ευρώ

(Mπορείτε να προσθέσετε το σεμινάριο στο καλάθι σας για να προχωρήσετε στην αγορά ώστε να κατοχυρώσετε τη θέση σας).

Σκοπός σεμιναρίου:

Η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή εμφανίζεται με έντονες, επαναλαμβανόμενες, παρεμβατικές, ανεπιθύμητες σκέψεις, εικόνες ή παρορμήσεις, που προκαλούν σημαντικό άγχος(π.χ., κίνδυνος μόλυνσης, πρόκλησης βλάβης ή βίαιης συμπεριφοράς προς τον εαυτό ή άλλους) και οδηγούν σε αντίστοιχες πράξεις, νοητικές ή συμπεριφορικές, που έχουν στόχο να απαλλάξουν το άτομο από τις σκέψεις (π.χ., συχνό πλύσιμο, εξαντλητικός έλεγχος σκέψεων και συμπεριφοράς, κτλ.) και από το δυσάρεστο συναίσθημα που τις συνοδεύει.

Οι επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων με ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, αλλά και των οικογενειών τους μπορεί να είναι καταλυτικές: δυσκολίες στην προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική δραστηριότητα, που σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να καταλήξει ακόμα και στην πλήρη παραίτηση. Παρόλο που οι αιτίες εκδήλωσης της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής δεν είναι γνωστές, σίγουρα γνωρίζουμε ότι υπάρχουν κάποιοι παράγοντες, που την ενισχύουν και την διατηρούν. Η συνύπαρξη της ιδεοψυχαναγκαστικής με άλλες διαταραχές δυσκολεύει σημαντικά την δυνατότητα παρέμβασης.

Η ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, σε πολλές περιπτώσεις και η φαρμακοθεραπεία κρίνονται απαραίτητες για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της διαταραχής. Η παρέμβαση διαμορφώνεται σύμφωνα με τα επιμέρους συμπτώματα, που εμφανίζονται και συνήθως είναι δύσκολη και χρονοβόρα.

Σε αυτό το σεμινάριο, θα ασχοληθούμε με τις διαφορετικές εκφάνσεις της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής, με τις μορφές που ενδέχεται να πάρει η διαταραχή και τα αντίστοιχα προβλήματα που δημιουργούνται, καθώς και με τις ενδεδειγμένες θεραπευτικές προσεγγίσεις.

 

Ενότητες που περιλαμβάνει το σεμινάριο:
  1. Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή – διαγνωστικά κριτήρια
  2. Οι συνηθέστερες μορφές της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής
  3. Επιπτώσεις της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής
  4. Θεραπευτικές προσεγγίσεις

Εισηγήτρια: Δήμητρα Τσικνή Ψυχολόγος, MSc Κλινικής Ψυχολογίας

    Ενημερώστε με για αυτό το σεμινάριο