Διπολική Διαταραχή – Αίτια και Θεραπευτική Αντιμετώπιση

35,00

To Psychopedia Κέντρο Eκπαίδευσης και Ψυχοθεραπείας παρουσιάζει το E – Learning Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα: Διπολική Διαταραχή – Αίτια και Θεραπευτική Αντιμετώπιση.

Διάρκεια βίντεο εισήγησης: 2 ώρες.

Τρόπος Παρακολούθησης από το σπίτι: Αποστολή του βιντεοσκοπημένου υλικού της εισήγησης στο email σας, με επιπλέον ηλεκτρονικό υλικό σημειώσεων σε μορφή pdf.

Δίδεται Βεβαίωση Παρακολούθησης (Δεν αποτελεί πιστοποίηση εξειδίκευσης).

Το βίντεο της εισήγησης οι συμμετέχοντες το παρακολουθούν στον δικό τους χρόνο.

Κόστος συμμετοχής: 35 ευρώ

Με την πραγματοποίηση της πληρωμής θα λάβετε άμεσα την ίδια ημέρα το βίντεο της εισήγησης και το εκπαιδευτικό υλικό στο email σας.

(Μπορείτε να προσθέσετε το σεμινάριο στο καλάθι σας για να προχωρήσετε στην αγορά).

Δεν επιστρέφονται χρήματα. Δυνατότητα αντικατάστασης με άλλο σεμινάριο

Σε ποιους απευθύνεται: Σε Ψυχολόγους, Ειδικούς Ψυχικής Υγείας, Φοιτητές ψυχολογίας, Ειδικούς θεραπευτές, Νοσηλευτές, Εκπαιδευτικούς, Παιδαγωγούς, Ειδικούς παιδαγωγούς, Γονείς, και το άμεσα ενδιαφερόμενο κοινό.

Η διπολική διαταραχή, μέχρι πρότινος γνωστή ως μανιοκατάθλιψη, είναι μία δύσκολη ψυχική διαταραχή. Το κύριο χαρακτηριστικό της είναι η ακραία μεταβολή στην διάθεση του ασθενή, η οποία δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην λειτουργικότητα, στην καθημερινή ζωή και στις διαπροσωπικές σχέσεις του.

Ταξινομείται πλέον σε ξεχωριστή κατηγορία ανάμεσα στις ψυχωσικές και τις καταθλιπτικές διαταραχές και διακρίνεται σε τρεις τύπους: Διπολική Διαταραχή Τύπου Ι, με εναλλαγή μεταξύ επεισοδίων κατάθλιψης και μανίας, Διπολική Διαταραχή Τύπου ΙΙ, με επεισόδια κατάθλιψης και υπομανίας και Κυκλοθυμία, με ηπιότερα συμπτώματα κατάθλιψης και υπομανίας, που δεν πληρούν τα κριτήρια για ένα πλήρες διπολικό επεισόδιο και διαρκούν για διάστημα τουλάχιστον 1-2 χρόνων.

Η εμπειρία της διαταραχής είναι διαφορετική για τον καθένα και εξαρτάται από τα συμπτώματα που θα εκδηλωθούν, από την συχνότητα με την οποία εμφανίζονται και από την επίδραση που έχουν στην ζωή και στην καθημερινότητά του ασθενή. Η διαταραχή εμφανίζει μικρούς ή μεγάλους κύκλους υποτροπής. Τα πρόδρομα συμπτώματα, πριν από την έναρξη της κάθε υποτροπής, δίνουν την δυνατότητα στον ασθενή να διαχειριστεί με αποτελεσματικότερο τρόπο τα επεισόδια κατάθλιψης ή μανίας/υπομανίας. Για την αντιμετώπιση της διπολικής διαταραχής είναι απαραίτητος ο συνδυασμός φαρμακοθεραπείας και ψυχοθεραπείας, ώστε να υπάρξει συνολική διαχείριση των βιολογικών και των συμπεριφορικών/ συναισθηματικών συμπτωμάτων και περιορισμός των αρνητικών επιπτώσεων.

Ενότητες που περιλαμβάνει το σεμινάριο:

 

1. Διπολική Διαταραχή: συμπτώματα, τύποι
2. Επεισόδια κατάθλιψης και επεισόδια μανίας/υπομανίας
3. Αιτίες και πυροδότες της διαταραχής
4. Θεραπευτική αντιμετώπιση: φαρμακοθεραπεία και ψυχοθεραπεία
5. Προσωπική διαχείριση και προσαρμογή
6. Μελέτη περίπτωσης

Εισηγήτρια: Δήμητρα Τσικνή Ψυχολόγος, MSc Κλινικής Ψυχολογίας

    Ενημερώστε με για αυτό το σεμινάριο