Αυτοάνοσα Νοσήματα – Παρεμβάσεις και Καλύτερη Ποιότητα Ζωής

35,00

To Psychopedia Κέντρο Eκπαίδευσης και Ψυχοθεραπείας παρουσιάζει το E – Learning Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα: Αυτοάνοσα Νοσήματα – Παρεμβάσεις και Καλύτερη Ποιότητα Ζωής

Διάρκεια βίντεο εισήγησης: 2 ώρες και 15 λεπτά.

Τρόπος Παρακολούθησης από το σπίτι: Αποστολή του βιντεοσκοπημένου υλικού της εισήγησης στο email σας, με επιπλέον ηλεκτρονικό υλικό σημειώσεων σε μορφή pdf. (Έχετε τη δυνατότητα εφόσον προκύψουν απορίες – ερωτήσεις από την παρακολούθηση της εισήγησης να μας τις στείλετε στο info@psychopedia.gr, ώστε να απαντηθούν από την εισηγήτρια).

Δίδεται Βεβαίωση Παρακολούθησης και Εκπαιδευτικό υλικό.

Το βίντεο της εισήγησης οι συμμετέχοντες το παρακολουθούν στον δικό τους χρόνο.

Κόστος συμμετοχής: 35 ευρώ

Με την πραγματοποίηση της πληρωμής θα λάβετε άμεσα την ίδια ημέρα το βίντεο της εισήγησης και το εκπαιδευτικό υλικό στο email σας.

(Μπορείτε να προσθέσετε το σεμινάριο στο καλάθι σας για να προχωρήσετε στην αγορά).

Δεν επιστρέφονται χρήματα. Δυνατότητα αντικατάστασης με άλλο σεμινάριο

Σε ποιους απευθύνεται: Ειδικούς Ψυχικής υγείας, Φοιτητές ψυχολογίας, Ιατρούς, Κοινωνικούς Λειτουργούς και στο ευρύτερο ενδιαφερόμενο κοινό.

Τα Αυτοάνοσα Νοσήματα είναι μία κατηγορία παθήσεων, στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται εναντίον του ίδιου του οργανισμού, προκαλώντας συμπτώματα και βλάβες σε διάφορα όργανα και συστήματα του σώματος.

Οι αιτίες και οι μηχανισμοί εκδήλωσης των αυτοάνοσων νοσημάτων δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί πλήρως. Είναι βέβαιο ότι υπάρχει κάποιου είδους γενετική προδιάθεση, η οποία συνδυάζεται με περιβαλλοντικούς παράγοντες, ορμονικές μεταβολές και με γεγονότα ζωής, χωρίς να γνωρίζουμε τον τρόπο με τον οποίο συνδυάζονται αυτοί οι παράγοντες για να εμφανιστεί η νόσος.

Τα τελευταία χρόνια, η εμφάνιση αυτοάνοσων νοσημάτων έχει συνδεθεί στενά με τον ψυχολογικό παράγοντα, κυρίως με το στρες, με τους πάσχοντες να αναφέρουν σε συντριπτικό ποσοστό στρεσογόνα γεγονότα στην ζωή τους πριν από την εκδήλωση της ασθένειας. Η παρέμβαση ενός επαγγελματία ψυχικής υγείας μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην συναισθηματική ρύθμιση του ασθενή, ώστε να αντιμετωπίσει με καλύτερους όρους το αυτοάνοσο.

Στο σεμινάριο αυτό θα εστιάσουμε σε τέσσερις από τις πλέον διαδεδομένες αυτοάνοσες παθήσεις: ψωρίαση, αρθρίτιδα, νόσο Crohn και πολλαπλή σκλήρυνση (σκλήρυνση κατά πλάκας). Κύριος στόχος είναι να εντοπίσουμε τα βασικά χαρακτηριστικά καθεμιάς και τις παρεμβάσεις, που θα βοηθήσουν τους ασθενείς να διατηρήσουν μία καλή ποιότητα ζωής, ζώντας με το αυτοάνοσό τους.

Ενότητες που περιλαμβάνει το σεμινάριο:

 

1. Τι είναι αυτοάνοσα νοσήματα: ποιους αφορούν, γιατί εμφανίζονται, τα χαρακτηριστικά των αυτοάνοσων νοσημάτων
2. Ψωρίαση
3. Αρθρίτιδα
4. Νόσος Crohn
5. Πολλαπλή σκλήρυνση

Εισηγήτρια: Δήμητρα Τσικνή, Ψυχολόγος –  MSc Κλινικής Ψυχολογίας

    Ενημερώστε με για αυτό το σεμινάριο