Η Εφαρμογή των εκφραστικών τεχνών στις Αγχώδεις διαταραχές στο Παιδί και τον Έφηβο

35,00

To Psychopedia Κέντρο Eκπαίδευσης και Ψυχοθεραπείας παρουσιάζει το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα: Η Εφαρμογή των εκφραστικών τεχνών σε Αγχώδεις διαταραχές στο Παιδί και τον Έφηβο.

Διάρκεια Βίντεο Εισήγησης: 2 ώρες και 34 λεπτά.

Τρόπος Παρακολούθησης από το σπίτι: Αποστολή του βιντεοσκοπημένου υλικού της εισήγησης στο email σας, με επιπλέον ηλεκτρονικό υλικό σημειώσεων σε μορφή pdf. (Έχετε τη δυνατότητα εφόσον προκύψουν απορίες-ερωτήσεις από την παρακολούθηση της εισήγησης να μας τις στείλετε στο info@psychopedia.gr, ώστε να απαντηθούν από την εισηγήτρια).

Κόστος συμμετοχής: 35 ευρώ

Με την πραγματοποίηση της πληρωμής θα λάβετε άμεσα στο email σας το βίντεο της εισήγησης και το εκπαιδευτικό υλικό.

(Μπορείτε να προσθέσετε το σεμινάριο στο καλάθι για να προχωρήσετε στην αγορά).

Απευθύνεται σε: Ψυχολόγους, Σύμβουλους Ψυχικής υγείας, Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Παιδαγωγούς, Εκπαιδευτικούς και στο άμεσα ενδιαφερόμενο κοινό.

Δίδεται Βεβαίωση παρακολούθησης και εκπαιδευτικό υλικό.

Οι εκφραστικές τέχνες αφυπνίζουν την φαντασία και τη δημιουργικότητα του παιδιού και το βοηθούν να κατανοήσει καλύτερα τον εαυτό του, να χαλαρώνει το σώμα του και να αναπτύσσει ένα θετικό τρόπο σκέψης.

Η εφαρμογή εκφραστικών τεχνικών στη θεραπεία και τη συμβουλευτική βοηθά το θεραπευτή να κατανοήσει υποσυνείδητες σκέψεις και συναισθήματα που δεν μπορούν να ειπωθούν ή δεν αποκαλύπτονται μέσω της συζήτησης. Η τέχνη παρέχει στα παιδιά και τους εφήβους ένα πιο απλό και άμεσο τρόπο να εκφράσουν αλλά και να επεξεργαστούν τα συναισθήματα τους.

Η εκφραστικές τέχνες συμπεριλαμβάνουν τη ζωγραφική, τη μουσική, το χορό, το παιχνίδι, το κολλάζ, τον πηλό κ.α και η εξοικείωση με τεχνικές που ενδείκνυνται ανά περίπτωση είναι εξαιρετικά χρήσιμες για την καλύτερη κατανόηση και θεραπεία του παιδικού ψυχισμού.

 Στόχος του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση με τις υποκατηγορίες των εκφραστικών τεχνών, η εκπαίδευση σε τεχνικές από διάφορες κατηγορίες εκφραστικών τεχνών που βοηθούν στην αντιμετώπιση διαταραχών άγχους και η εμβάθυνση μέσα από τις μελέτες περίπτωσης που θα αναλυθούν.

 

Eνότητες που περιλαμβάνει το σεμινάριο:

 

  • Kατηγορίες Εκφραστικών Τεχνών και Βασικές αρχές
  • Υλικά, ιδιότητες και εφαρμογές ανά ηλικιακή ομάδα
  • Κλινικά χαρακτηριστικά Άγχους, Φοβιών και οι συχνότερες κατηγορίες που συναντάμε
  • Εργαλεία διαχείρισης άγχους και φοβιών μέσα από την τέχνη & τεχνικές
  • Μελέτες περίπτωσης που έχουν εφαρμοστεί συνδυασμοί τεχνικών και θεραπευτικών παρεμβάσεων
  • Πως οι γονείς μπορούν να συνεισφέρουν στην θεραπεία μέσω τέχνης και πως τους εμπεριέχουμε

Εισηγήτρια: Ελευθερία Μπουγονικολού, Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος, Msc In Psychology of Child Development.

    Ενημερώστε με για αυτό το σεμινάριο