Πένθος – Απώλειες: Συμβουλευτική διαχείρισης σε παιδιά & εφήβους

50,00

To Psychopedia Κέντρο Eκπαίδευσης και Ψυχοθεραπείας παρουσιάζει το E – Learning Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα: Πένθος και Απώλειες – Αλλαγές στη ζωή του παιδιού (φυσική απώλεια οικείου προσώπου, απώλεια κατοικίδιου, διαζύγιο γονέων, αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος, αλλαγή κατοικίας, απώλεια φιλίας κ.α.)

Διάρκεια βίντεο εισήγησης: 4 ώρες

Τρόπος Παρακολούθησης από το σπίτι: Αποστολή του βιντεοσκοπημένου υλικού της εισήγησης στο email σας, με επιπλέον ηλεκτρονικό υλικό σημειώσεων σε μορφή pdf.

Δίδεται Πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Το βίντεο της εισήγησης οι συμμετέχοντες το παρακολουθούν στο δικό τους χρόνο.

Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ

 

Με την πραγματοποίηση της πληρωμής θα λάβετε άμεσα την ίδια ημέρα το βίντεο της εισήγησης και το εκπαιδευτικό υλικό στο email σας.

(Μπορείτε να προσθέσετε το σεμινάριο στο καλάθι για να προχωρήσετε στην αγορά).

 

Σε ποιους απευθύνεται: Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Παιδαγωγούς, Εκπαιδευτικούς, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Γονείς και στο άμεσα ενδιαφερόμενο κοινό.

Το πένθος προέρχεται από το ελληνικό ρήμα “πάσχω” κι αφορά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ένα άτομο που πρόσφατα βίωσε κάποια σημαντική απώλεια. Η απώλεια είναι ένα αναπόφευκτο κομμάτι της ζωής και το πένθος είναι η φυσική διαδικασία «επούλωσης» του τραύματος.
Η διαχείριση μιας απώλειας μπορεί να είναι από τις δυσκολότερες καταστάσεις στη ζωή ενός ανθρώπου.
Κατά τη Melanie Klein (Βρετανή Ψυχαναλύτρια 1882-1960), η ικανότητα του ανθρώπου, στην ενήλικη ζωή, να διαχειρίζεται επιτυχώς τα πένθη με τα οποία έρχεται αντιμέτωπος, εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο έχει επεξεργαστεί τα πρώτα πένθη («τους αποχαιρετισμούς») της παιδικής του ηλικίας.

Τα παιδιά είναι εξοικειωμένα με την έννοια της απώλειας και του θανάτου περισσότερο απ’ όσο νομίζουμε. Τα παραμύθια, οι ιστορίες, τα κινούμενα σχέδια, οι παιδικές ταινίες, τα παιχνίδια, τα video games, η τηλεόραση αλλά και η καθημερινή ζωή έχει αναφορές στην απώλεια και τον θάνατο.
Για τα παιδιά, είναι πιθανό να θεωρηθεί απώλεια, οτιδήποτε «χάνεται» ή «αλλάζει». Το διαζύγιο των γονέων, η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος ή κατοικίας.

Πώς, όμως, θρηνούν τα παιδιά και πως μπορούμε να τα υποστηρίξουμε κατάλληλα;  

Σκοπός του σεμιναρίου: είναι να αναγνωρίσουμε και να διαχωρίσουμε τα στάδια του πένθους σε κάθε ηλικιακό στάδιο του παιδιού. Θα επικεντρωθούμε στις κατάλληλες προσεγγίσεις τόσο σε θεραπευτικό όσο και σε οικογενειακό πλαίσιο με κύριο στόχο να μπορέσουμε να κατανοήσουμε το παιδί και να ενισχύσουμε την ψυχική του ανθεκτικότητα.
Μέσω της μελέτης περίπτωσης θα συνδεθούν οι θεωρητικές πληροφορίες με την πρακτική εφαρμογή με σκοπό τη δημιουργία του κατάλληλου θεραπευτικού πλάνου σε κάθε περίπτωση.

 

Ενότητες που περιλαμβάνει το σεμινάριο:

 

  • Συμπτωματολογία πένθους ανά αναπτυξιακό στάδιο
  • Σύγχρονες θεραπευτικές παρεμβάσεις – Πρακτική Εφαρμογή
  • Ψυχική ανθεκτικότητα – Ορισμός & Ενίσχυση στην παιδική- εφηβική ηλικία
  • Συμβουλευτική σε γονείς και παιδαγωγούς 
  • Μελέτη περιπτώσεων 

Eισηγήτρια: Θέμις Αλεβίζου Παιδοψυχολόγος, Coventry University της Αγγλίας – Γνωσιακή Συμπεριφοριστική θεραπεία, Ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή.

 

    Ενημερώστε με για αυτό το σεμινάριο