Ψυχοθεραπευτική παρέμβαση τραύματος σε παιδιά που έχουν υποστεί κακοποίηση και σε παιδιά με αναπηρία.

35,00

To Psychopedia Κέντρο Eκπαίδευσης και Ψυχοθεραπείας παρουσιάζει το E – Learning Σεμινάριο με θέμα: Ψυχοθεραπευτική παρέμβαση τραύματος σε παιδιά που έχουν υποστεί κακοποίηση και σε παιδιά με αναπηρία.

Διάρκεια Βίντεο Εισήγησης: 2 ώρες και 30 λεπτά.

Τρόπος Παρακολούθησης από το σπίτι: Αποστολή του βιντεοσκοπημένου υλικού της εισήγησης στο email σας, με επιπλέον ηλεκτρονικό υλικό σημειώσεων σε μορφή pdf.

Κόστος συμμετοχής: 35 ευρώ

Με την πραγματοποίηση της πληρωμής θα λάβετε άμεσα στο email σας το βίντεο της εισήγησης και το εκπαιδευτικό υλικό.

Το βίντεο της εισήγησης οι συμμετέχοντες το παρακολουθούν στο δικό τους χρόνο.

(Μπορείτε να προσθέσετε το σεμινάριο στο καλάθι για να προχωρήσετε στην αγορά)

 

Δίδεται Εκπαιδευτικό υλικό και Πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Απευθύνεται σε: Ψυχολόγους, Σύμβουλους Ψυχικής υγείας, Φοιτητές ψυχολογίας, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Ειδικούς παιδαγωγούς και το ανάλογα εξειδικευμένο και ενδιαφερόμενο κοινό.

Η έννοια του τραύματος δημιουργήθηκε, αρχικά, για να περιγράψει τη συναισθηματική κατάσταση που παρουσίαζαν οι στρατιώτες ύστερα από πολέμους και βίαιες μάχες κατά τον 19 ο αιώνα. Το μετατραυματικό στρες (PTSD – post traumatic stress disorder) είναι μια από τις σύγχρονες ‘επιδημίες’ ενός βίαιου κόσμου και θεωρείται μια πολυδιάστατη και πολύπλευρη συνθήκη η οποία παρουσιάζεται ύστερα από διάφορες καταστάσεις και συνθήκες. Είναι συγκλονιστικά τα στατιστικά μεγέθη, τα οποία παρουσιάζουν ένα ποσοστό 5 % των παιδιών και των εφήβων, να πάσχουν από διαταραχή μετατραυματικού στρες.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η γνωριμία και η εξοικείωση με την έννοια του τραύματος και της κακοποίησης στα παιδιά, τους εφήβους αλλά και σε παιδιά με αναπηρίες. Γίνεται μια ευρύτερη ανάλυση της ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης αλλά και της συμπτωματολογίας των παιδιών που έχουν υποστεί ένα ή περισσότερα τραυματικά γεγονότα.

 

Ενότητες που περιλαμβάνει το σεμινάριο:

  • Ορισμός του Τραύματος – Θεωρητικό Υπόβαθρο.
  • Ορισμός της Κακοποίησης – Είδη Κακοποίησης.
  • Συμπτωματολογία Παιδιών που έχουν υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές.
  • Θεραπευτικές Παρεμβάσεις – Βιωματικές Δραστηριότητες.
  • Τραύμα και Αναπηρία.
  • Συμπτωματολογία κακοποίησης ανά κατηγορία αναπηρίας.
  • Θεραπευτικές Παρεμβάσεις.

 

Εισηγήτρια: Θέμις Αλεβίζου Παιδοψυχολόγου, Coventry University της Αγγλίας – Γνωσιακή Συμπεριφοριστική θεραπεία, Ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή.

 

 

 

 

    Ενημερώστε με για αυτό το σεμινάριο