Αξιολόγηση & Παρέμβαση σε μορφές Ψυχοπαθολογίας στο Παιδί και τον έφηβο με παιχνίδι και δημιουργικές δραστηριότητες

40,00

To Psychopedia Κέντρο Eκπαίδευσης και Ψυχοθεραπείας παρουσιάζει το ΝEO Εκπαιδευτικό Ε – Learning Σεμινάριο με θέμα: Αξιολόγηση & Παρέμβαση σε μορφές Ψυχοπαθολογίας στο Παιδί και τον έφηβο με παιχνίδι και δημιουργικές δραστηριότητες.

Διάρκεια βίντεο: 3 ώρες

Τρόπος Παρακολούθησης από το σπίτι: Αποστολή του βιντεοσκοπημένου υλικού της εισήγησης στο email σας, με επιπλέον ηλεκτρονικό υλικό σημειώσεων σε μορφή pdf. (Έχετε τη δυνατότητα εφόσον προκύψουν απορίες-ερωτήσεις από την παρακολούθηση της εισήγησης να μας τις στείλετε στο info@psychopedia.gr, ώστε να απαντηθούν από την εισηγήτρια).

Το βίντεο της εισήγησης οι συμμετέχοντες το παρακολουθούν στο δικό τους χρόνο.

Aπευθύνεται σε:  Ψυχολόγους και Ειδικούς Ψυχικής υγείας, Ειδικούς παιδαγωγούς, Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Εκπαιδευτικούς και το ευρύτερο ενδιαφερόμενο κοινό.

Κόστος συμμετοχής: 40 ευρώ

Με την πραγματοποίηση της πληρωμής θα λάβετε άμεσα στο email σας το βίντεο της εισήγησης και το εκπαιδευτικό υλικό.

(Μπορείτε να προσθέσετε το σεμινάριο στο καλάθι για να προχωρήσετε στην αγορά)

Δίδεται Βεβαίωση Παρακολούθησης και Εκπαιδευτικό υλικό.

Το παιχνίδι συμβάλλει τόσο στην σωματική όσο και στην πνευματική ανάπτυξη του παιδιού. Προσφέρει στο παιδί χώρο, φαντασία, ασφάλεια, φροντίδα, αγάπη και κυρίως εμπιστοσύνη. Το παιδί μέσα από το παιχνίδι λοιπόν μπορεί να εξερευνήσει τα συναισθήματα του, να εκφράσει τους προβληματισμούς του καθώς και να επαναπροσδιορίσει κάποιες επώδυνες εμπειρίες που τυχόν μπορεί να έχει περάσει στη μέχρι τώρα ζωή του.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να μπορούν να αξιολογήσουν και να παρέμβουν τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο σε παιδιά και εφήβους με κάποια μορφή ψυχοπαθολογίας μέσα από τις δημιουργικές δραστηριότητες και κυρίως το παιχνίδι.

 

Ενότητες που περιλαμβάνει το σεμινάριο:
  • Παιχνίδια και Δραστηριότητες για παιδιά με Συναισθηματικές Διαταραχές
  • Παιχνίδια και Δραστηριότητες για παιδιά με Συμπεριφορικές Διαταραχές
  • Παιχνίδια και δραστηριότητες για παιδιά με Νευροβιολογικες Διαταραχές (ΔΕΠΥ)
  • Παιχνίδια και Δραστηριότητες για παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές (Αυτισμός)
  • Παιδιά και Εθισμός Διαδικτύου
  • Διαδικτυακά Παιχνίδια και Δραστηριότητες

 Εισηγήτρια: Ελευθερία Μπουγονικολού, Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος, Msc In Psychology of Child Development.

 

Bιογραφικό Ελευθερίας Μπουγονικολού

Η Ελευθερία Μπουγονικολού είναι ψυχολόγος, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από την περιφέρεια Αθηνών. Είναι πτυχιούχος ψυχολογίας (BSC (Hons) In Applied Psychology) με μεταπτυχιακό στην Παιδοψυχολογία (Msc In Psychology Of Child Development). Έχει εξειδικευτεί στην ψυχοπαθολογία παιδιών και εφήβων, στις μαθησιακές δυσκολίες και την ειδική αγωγή καθώς και στην ψυχοεκπαίδευση και συμβουλευτική γονέων.

Έκτοτε εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος και ασχολείται με παιδιά και εφήβους με Προβλήματα Συμπεριφοράς, Μαθησιακές Δυσκολίες, Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος και Συμβουλευτική Γονέων. Η επιμόρφωσή της περιλαμβάνει πληθώρα σεμιναρίων ψυχολογίας, χορήγησης ψυχοδιαγνωστικών τεστ και τεστ μαθησιακών δυσκολιών καθώς και εθελοντισμός σε φορείς ειδικής αγωγής και κέντρων διάγνωσης και υποστήριξης παιδιών και εφήβων.

 

    Ενημερώστε με για αυτό το σεμινάριο