Εφαρμογή τεχνικών Mindfulness σε Παιδιά με Άγχος και ΔΕΠ-Υ.

40,00

To Psychopedia Κέντρο Eκπαίδευσης και Ψυχοθεραπείας παρουσιάζει το E – Learning Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα: Εφαρμογή τεχνικών Mindfulness σε Παιδιά με Άγχος και ΔΕΠ-Υ.

Διάρκεια Βίντεο Εισήγησης: 2 ώρες και 25 λεπτά.

Τρόπος Παρακολούθησης από το σπίτι: Αποστολή του βιντεοσκοπημένου υλικού της εισήγησης στο email σας, με επιπλέον ηλεκτρονικό υλικό σημειώσεων σε μορφή pdf.

Κόστος συμμετοχής: 40 ευρώ

Με την πραγματοποίηση της πληρωμής θα λάβετε άμεσα στο email σας το βίντεο της εισήγησης και το εκπαιδευτικό υλικό.

Απευθύνεται σε: Ψυχολόγους, Σύμβουλους Ψυχικής υγείας, Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Παιδαγωγούς, Εκπαιδευτικούς και στο άμεσα ενδιαφερόμενο κοινό.

Δίδεται Πιστοποιητικό παρακολούθησης

(Mπορείτε να προσθέσετε το σεμινάριο στο καλάθι σας για να προχωρήσετε στην αγορά ώστε να κατοχυρώσετε τη θέση σας).

 

H Ενσυνειδητότητα (Mindfulness) διδάχτηκε για πρώτη φορά από τον Αμερικανό Ιατρό JonKabat-Zinn μετά από αρκετές σημαντικές έρευνες. Το 1979 ξεκίνησε ο ίδιος το Πρόγραμμα Μείωσης του στρες με βάση το Μindfulness στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης (Mindfulness- BasedStressReduction).

Τα οφέλη της Ενσυνειδητότητας στα παιδιά βάση ερευνών είναι: Αύξηση προσοχής, αυτοσυγκέντρωσης, βελτίωση της ακαδημαϊκής επίδοσης, μείωση στρες και διαταραχών συμπεριφοράς κ.α.

Στην προσχολική και σχολική ηλικία τα παιδιά μέσω τεχνικών Ενσυνειδητότητας μπορούν να μάθουν να αυτορρυθμίζονται μαζί με τους συμμαθητές τους πράγμα που ενισχύει τη συμμετοχή τους και αποτελεί ισχυρή βάση για την απόκτηση κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων.

Στόχος σεμιναρίου: Eίναι η εξοικείωση με τις αρχές της Ενσυνειδητότητας και η εκπαίδευση σε τεχνικές και ασκήσεις που βοηθούν τα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας να διαχειριστούν το άγχος, το θυμό τους και σε όσα παιδιά έχουν ΔΕΠ-Υ. Οι ασκήσεις μπορούν να εφαρμοστούν σε πλαίσια θεραπευτικά, στην τάξη, σε ομάδα παιδιών ή ατομικά.

Eνότητες που περιλαμβάνει το σεμινάριο:

 

  • Βασικές αρχές Ενσυνειδητότητας
  • Η εφαρμογή της ενσυνειδητότητας ανά ηλικιακή ομάδα
  • Διαχείριση άγχους και θυμού με ασκήσεις Ενσυνειδητότητας
  • Ενδυνάμωση μνήμης και συγκέντρωσης με ασκήσεις Ενσυνειδητότητας
  • Ασκήσεις ενσυνειδητότητας για ΔΕΠ-Υ

Εισηγήτρια: Σταυρούλα Γεωργακοπούλου, Ψυχολόγος, Ειδίκευση στη Γνωσιακή – Συμπεριφορική Θεραπεία, Θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης, Mindfulness for Children Diploma.

 

    Ενημερώστε με για αυτό το σεμινάριο